Viipurin Golf ry:n sääntömuutokset on hyväksytty sääntömääräisessä kevätkokouksessa 20.4.2016 ja sääntömääräisessa syyskokouksessa 23.11.2016. Jäljempänä yhdistyksen säännöt kokonaisuudessaan:
VIIPURIN GOLF RY SÄÄNNÖT
1 § NIMI JA KOTIPAIKKA
Yhdistyksen nimi on Viipurin Golf ry ja kotipaikka Lappeenranta.
2 § TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU
Yhdistyksen tarkoituksena on edistää golfin harrastamista. Tässä tarkoituksessa yhdistys järjestää kokouksia, juhlia, harjoituksia ja kilpailuja ym. samantapaisia tilaisuuksia ja pitää golfkenttiä jäsentensä käyttöä varten. Toimintansa
tukemiseksi yhdistys voi omistaa ja hallita toimintaansa varten tarvittavaa kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä ylläpitää kerhohuoneistoa ja harjoittaa ravintolaliikettä yhdessä liikepaikassa. Yhdistys pitää Viipurin Golf Oy:n omistamia
golfkenttiä kotikenttinään. Yhdistyksen ja sen jäsenten on noudatettava Viipurin Golf Oy:n kanssa sovittuja golfkentän käyttöä ja siitä perittäviä maksuja koskevia määräyksiä.
3 § JÄSENET
Yhdistyksen jäseneksi voidaan ottaa henkilö, jonka yhdistyksen hallitus kirjallisen hakemuksen perusteella jäseneksi hyväksyy.
Jäseniltä perittävän liittymismaksun, ja vuotuisen jäsenmaksun suuruuden päättää syyskokous.
Yhdistyksen jäsenet ovat varsinais-, nuoriso-, ja kunniajäseniä. Nuorisojäsen on alle 21-vuotias henkilö sen kalenterivuoden loppuun saakka, jolloin hän täyttää 21 vuotta.
Yhdistyksen hallitus voi kutsua yhdistyksen kunniajäseneksi henkilön, joka on erityisen ansioitunut yhdistyksen toiminnassa tai sen tarkoituksen toteuttamisessa.
4 § JÄSENEN EROAMINEN JA EROTTAMINEN
Jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Ellei jäsenen eroilmoituksessa
ole määrätty erikseen eroamispäivää, astuu ero voimaan välittömästi eroilmoituksen jättämisestä.
Eroavalle jäsenelle mahdollisesti vajaaksi jääneen toimintavuoden maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta.
Jäsenen, joka ei noudata yhdistyksen kokouksen tekemiä päätöksiä tai jonka käyttäytymisellään katsotaan huomattavasti vahingoittaneen yhdistyksen mainetta tai muutoin toimineen yhdistyksen etuja vastaan tai joka on laiminlyönyt jäsenmaksunsa maksamisen, voi hallitus erottaa yhdistyksestä.
5 § HALLITUS
Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu syyskokouksessa valitut puheenjohtaja ja vähintään neljä (4) ja enintään seitsemän (7) jäsentä.
Hallituksen jäsenten toimikausi on kolme (3) vuotta. Hallituksen jäsenistä on erovuorossa vuosittain yksi kolmasosa (1/3) tai lähinnä yksi kolmasosa (1/3). Puheenjohtaja valitaan vuosittain.
Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa sihteerin, rahastonhoitajat ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kaksi (2) hallituksen jäsentä sitä kirjallisesti vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään puolet (1/2) sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna, on läsnä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella äänten enemmistöllä.
Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan mielipide, vaaleissa kuitenkin arpa.
Hallitus voi tarvittaessa asettaa avukseen toimikuntia.
Hallituksen kokouksesta on pidettävä pöytäkirjaa.
6 § YHDISTYKSEN NIMEN KIRJOITTAMINEN
Yhdistyksen nimen kirjoittavat hallituksen puheenjohtaja tai hallituksen varapuheenjohtaja, kumpikin yksin tai kaksi (2) hallituksen jäsentä yhdessä tai se tai ne toimihenkilöt, jotka hallitus on siihen määrännyt yksin.
7 § TILIT
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille viimeistään kolme (3) viikkoa ennen kevätkokousta. Tilintarkastajan tulee antaa kirjallinen lausuntonsa hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kevätkokousta.
8 § YHDISTYKSEN KOKOUSTEN KOOLLEKUTSUMINEN
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsu on toimitettava viimeistään seitsemän (7) päivää ennen kokousta joko lähettämällä kutsu kirjallisena kullekin jäsenelle tai julkaisemalla kutsu yhdistyksen kotipaikkakunnalla
ilmestyvässä sanomalehdessä.
9 § YHDISTYKSEN KOKOUKSET
Yhdistyksellä on vuosittain kaksi (2) varsinaista kokousta, kevätkokous ja syyskokous.
Kevätkokous pidetään vuosittain hallituksen määräämänä aikana toukokuun loppuun mennessä ja syyskokous marras- tai joulukuussa.
Ylimääräinen kokous pidetään, kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään yksi kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä ilmoittamansa asian käsittelyä varten vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen
(30) päivän kuluessa vaatimuksen esittämisestä.
Yhdistyksen kokouksessa on jokaisella 15 vuotta täyttäneellä jäsenellä äänioikeus ja jokaisella äänioikeutetulla yksi (1) ääni.
Päätökset tehdään, ellei näissä säännöissä toisin määrätä, yksinkertaisella äänten enemmistöllä. Äänten mennessä tasan ratkaistaan vaalit arvalla, mutta muissa asioissa tulee päätökseksi kokouksen puheenjohtajan mielipide.
10 § VARSINAISET KOKOUKSET
Yhdistyksen varsinaisissa kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:
– valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri
– valitaan kaksi (2) pöytäkirjan tarkastajaa
– valitaan kaksi (2) ääntenlaskijaa
– todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
Tämän lisäksi kevätkokouksessa
– esitetään vuosikertomus, tilinpäätös sekä tilintarkastajien lausunto
– vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
– käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat,
syyskokouksessa
– valitaan hallituksen puheenjohtaja, jota myös kutsutaan yhdistyksen puheenjohtajaksi
– päätetään hallituksen jäsenten määrästä
– valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle
– valitaan yksi (1) varsinainen tilintarkastajaa ja yksi (1) varatilintarkastaja. Mikäli varsinaiseksi tilintarkastajaksi valitaan tilintarkastusyhteisö, ei varatilintarkastajaa tarvitse valita.
– vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus sekä niiden erääntymisajankohta ja myöhästyneelle maksulle suoritettava viivästysmaksun suuruus
– käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.
Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi, on hänen siitä kirjallisesti ilmoitettava hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
11 § SÄÄNTÖJEN MUUTTAMINEN JA YHDISTYKSEN PURKAMINEN
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta vaatii, että vähintään kolme neljäsosaa (3/4) yhdistyksen kokouksessa annetuista äänistä on niitä kahdessa (2), vähintään kuukauden väliajalla toisiaan seuraavassa yhdistyksen kokouksessa kannattanut.
Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi käytetään varat samaan tarkoitukseen.
12 § ERINÄISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ
Niissä kohden, joista näissä säännöissä ei ole muuta määrätty, noudatetaan voimassa olevan yhdistyslain säännöksiä.
13 § Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.