Viipurin Golf ry:n historiikki

70 vuotta 1938-2008

Viipurin Golf ry on Suomen toiseksi vanhin golfseura. Historiikilla seuramme juhlistaa 70-vuotista taivaltaan, jonka juhlallisuuksia vietettiin kesällä 2008. Samalla halusimme tallentaa yksiin kansiin koko seuramme historian liittämällä tähän teokseen myös aiemmin julkaistut historiikit, sekä viimeisen kymmenen vuoden tapahtumat sinulle ja tuleville golfarisukupolville. Sanotaan, että ikä tuo kokemusta ja lisää viisautta. Ikä tuo mukanaan myös haasteita, on kyse sitten henkilöstä tai instituutiosta. On pidettävä huolta saavutetusta kunnosta, ja toisaalta on tiedostettava ne mahdollisuudet, mille perustoille tulevaa kuntoa aiotaan ja voidaan rakentaa. Perinteiden ja haasteiden yhdistelmässä on uskomattomasti voimaa ja viisautta selvitä tulevastakin, kun sen oikein yhdessä osaa ammentaa käyttöönsä!

Vanha Lappeenrannan lentokentän golfkenttä 1957

Näissä maisemissa alkoi golfin harrastus Lappeenrannassa 1950-luvun puolivälissä nykyisen lentokentän läheisyydessä.
Alla olevasta kuvakollaasista nähdään, missä VG:n golfkenttä (ns. Leirikenttä) sijaitsi suhteessa nykyisen lentokentän maisemiin.
Golfkentän väylien sijoittelussa piirroksessa huomioitiin v. 1957 ilmakuvan näkymät alueesta ja VG:n jäsenen Jukka Rännäsen muistikuvia ajalta, kun hän 50-luvulla kiersi isänsä mukana golfkentällä. Lisäksi eräiden yksityiskohtien määrittelyssä saatiin apua tuolloin kentän lähistöllä asuneelta Esa Nupposelta.
Väyläpiirrokset laati VG:n jäsen Juha Haikala.


Ilmakuvien lähde:
https://kartta.lappeenranta.fi/ims/